Eric Gerets zegt 'zeker niet per definitie neen' tegen de functie van bondscoach van de Rode Duivels. Dat zegt de topcoach in de dinsdageditie van Gazet van Antwerpen. 'De Leeuw' wordt al jaren genoemd als coach van de Duivels, maar hield steeds de boot af. Nu de Belgen na het vertrek van Georges Leekens op zoek moeten naar een nieuwe T1, is de 86-voudige international, momenteel bondscoach van Marokko, misschien wel de geknipte man.

'Ik ben Belg. Dus ja, dat zegt mij zeker iets', klinkt het in de Concentra-kranten op de vraag of het hem iets zegt om bondscoach van België te worden. 'Ik zeg zeker niet per definitie neen. Alleen heb ik nog een contract met Marokko tot het WK 2014. Dus op dit moment is het onmogelijk. Maar je weet maar nooit', aldus de 57-jarige Limburger.

'Op 2 en 9 juni spelen we met Marokko twee WK-kwalificatieduels (tegen Gambia en Ivoorkust, nvdr). Als dat niet goed loopt, weet je nooit wat er met mij gebeurt. Het kan snel gaan.'

Gerets heeft wel een duur prijskaartje. 'Als ik zou vertrekken bij Marokko en ik ga niet in Qatar, de Emiraten of Rusland aan de slag, zal ik altijd moeten inleveren. Dat besef ik. Dat is geen punt voor mij.'

Dinsdag wordt in het bondsgebouw de selectie van de Rode Duivels voor de oefeninterlands tegen Montenegro (25 mei in Brussel) en Engeland (2 juni op Wembley) vrijgegeven. Dan komt er vermoedelijk ook meer duidelijkheid over de functie van (interim)bondscoach.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in