Marc Jacobs bombardeert graffitivervuiling tot verkoopsstunt
Foto: Marc Jacobs
De Franse graffitikunstenaar Kidult bekladde vorige week de Marc Jacobs store in de New Yorkse Sohowijk. De Amerikaanse ontwerper nam er een foto van en goot het graffitiwerk in een T-shirtontwerp. Zo zet hij de kunstenaar flink te kijk want met alle commotie rond het voorval belooft het T-shirt vlot over de toonbank te gaan.

De Franse artiest Kidult spoot in grote roze letters het woord 'art' op de voorgevel van de Marc Jacobs-winkel in Soho. Voor het winkelteam van Marc Jacobs met emmer en spons aan de slag ging, namen ze een foto van de gevel. Tot groot jolijt van Marc Jacobs want met die foto zet de ontwerper het vervelende voorval nu aardig naar zijn hand.

Marc Jacobs vond er niets beter op dan het graffiti-incident te bombarderen tot een virale mediahit. De Amerikaans modeontwerper kondigde de feiten aan via Twitter met de boodschap ‘Art Jacobs @ Marc Jacobs’.

Nadat hij de stunt de wereld instuurde, ontwierp Marc Jacobs een snoeproze T-shirt met een print van het graffitiwerk op zijn gevel. Hij stelt de T-shirts te koop voor een uitzinnig bedrag van 536 euro.

Zo dient Marc Jacobs Kidult meteen van antwoord, en wel op een heel eigenzinnige manier. Kidult reageerde razend op Twitter. Met dit incident is Kidult niet aan zijn proefstuk toe. Eerder vervuilde hij ook al de winkels van Hermès en Céline in Parijs.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig