Topcollectie dranken ex-sterrenrestaurant 't Oud Konijntje bijna volledig geveild
Foto: credit
Op een openbare veiling in Waregem is zaterdagnamiddag de volledige wijn- en champagnecollectie van het voormalige sterrenrestaurant 't Oud Konijntje in Waregem onder de veilighamer gegaan. Alles is verkocht, op een fles Armagnac uit 1923 na omdat de geboden prijs niet volstond.

't Oud Konijntje, dat een tijd twee Michelinsterren had, sloot op 22 december 2010 de deuren omdat chef-kok Patricia Desmedt geen opvolging had. Het restaurant ging vrijwillig in vereffening en de volledige voorraad dranken uit de gerenommeerde kelder is openbaar geveild.

'Er daagden heel wat kopers op', klinkt het bij medezaakvoerder en sommelier Frank Desmedt. 'We zijn tevreden dat alles is verkocht en we vele liefhebbers en kenners blij hebben gemaakt. Onder de kopers waren heel wat kenners.'

In totaal gingen 530 loten wijnen, champagnes, maar ook restaurantmateriaal onder de hamer. Eén van de topstukken, een magnumfles Château Petrus-Pomerol uit 1964, ging voor 3.000 euro de deur uit. Bovenop die prijs moeten nog 17 procent veilingkosten en 21 procent BTW betaald worden.

Leuk detail: de te koop geboden flessen champagne Veuve Clicquot La Grande Dame gaan terug naar Veuve Clicquot zelf. 'Hoeveel de veiling in totaal opbracht, blijft een goed bewaard geheim', aldus nog Frank Desmedt.