De Nederlandse misdaadserie 'Penoza' krijgt een Amerikaanse remake. Dat schrijft de Hollywood Reporter op zijn website. In de Verenigde Staten zal de serie worden ontwikkeld door ABC. In Vlaanderen was de reeks, waarin de Vlaamse acteur Filip Peeters meespeelde, te zien op Eén.

In de Verenigde Staten gaat de serie 'Red Widow' heten. Uitvoerend producent worden Alon Aranya, die 'The Naked Truth' op zijn naam heeft staan, en Howard Klein.

"Red Widow" vertelt het verhaal van de weduwe van een vermoorde drugsbaron, die na zijn dood het besluit neemt om in zijn voetsporen te treden en zo haar gezin te beschermen. Radha Mitchell, bekend van onder andere de film "Finding Neverland" uit 2004, speelt de weduwe.

De Nederlandse reeks speelt zich af in de Nederlandse onderwereld en vertelt het verhaal van Carmen van Walraven, de dochter van een Amsterdamse crimineel. Als haar man, een befaamde drugsbaron, voor de ogen van hun jongste zoon wordt vermoord, neemt Carmen een drastisch besluit over haar toekomst. Filip Peeters speelt de rol van Christian Schiller, een belangrijke Belgische misdaadondernemer.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig