IN DE KIJKER. Doe de bob
Alexa Chung en Victoria Beckham Foto: photonews
De bob is een klassieker onder de kapsels. Het kapsel werd bedacht in 1909 door de Parijse kapper Antoni Cierplikowski. Deze eerste celebritykapper inspireerde zich voor zijn creatie op Jeanne d'Arc. Vidal Sassoon bracht de bob in de jaren 60 tot het grote publiek. Anno 2012 is het kapsel nog steeds populair, omdat hij eenvoudig te creëren en makkelijk te onderhouden is.

Oorspronkelijk kwam de bob tot aan de kin, in de loop der jaren is de lengte meer gevarieerd. Hij kan tot aan de oorlel komen maar mag evengoed tot op de schouders vallen.Het kapsel kan aangepast worden aan de vorm van je gezicht.

Vrouwen met een rond of hartvormig gezicht kiezen best voor een korte bob. Een dikke, lange bob geeft je een retrolook uit de jaren 60. Een schuin geknipte bob is minder klassiek en geeft volume aan fijn haar. Een bob met zachte golven is ideaal voor ‘s avonds.

De meest gekopieerde bob is die van de Britse it-girl Alexa Chung. Haar ‘messy bob’ is een nonchalante variatie op de klassieke bob. Victoria Beckham is fan van de bob, haar kapsel heeft zelfs een eigen naam gekregen, de pob. Het woord is een samentreksel tussen bob en Posh. De pob is een asymetrische variant van de klassieke bob. Maar ook veel andere sterren kozen in het verleden wel eens voor een bob, wanneer ze besloten hun lange, beschadigde lokken af te knippen.