Daum: 'Ik heb nog met niemand gesproken'
Foto: Photo News
Christoph Daum heeft gereageerd op de geruchten die in de Duitse media waren verschenen dat hij na dit seizoen terugkeert naar zijn thuisland om trainer te worden bij FC Keulen. 'Ik heb nog met niemand gesproken', liet de huidige coach van Club Brugge weten aan het Duitse persbureau DPA. De 58-jarige Daum beslist pas aan het einde van het seizoen of zijn toekomst nog in Brugge ligt, na een gesprek met de clubleiding. Een gesprek dat pas ten vroegste vrijdag staat gepland.

Gevraagd naar de interesse van de Duitse clubs FC Keulen en Bayer Leverkusen, antwoordde Daum: 'Ik ben niet bezig met andere clubs, ik richt me enkel op Club Brugge. Ik heb nog met niemand gesproken.'

Club Brugge strijdt momenteel nog voor de tweede plaats in de Jupiler Pro League en een plek op de tweede voorronde van de Champions League. Als er donderdagavond gewonnen wordt in Genk, wordt dat doel bereikt. Dat zal ongetwijfeld meespelen in de onderhandelingen tussen club en coach.

Daum ondertekende op 9 november een contract tot het einde van het seizoen 2012-2013, met een optie voor nog een seizoen.

'We houden rekening met een vertrek'

Club-woordvoerder Wim De Meyer wilde de geruchten bevestigen noch ontkennen. 'We gaan daar in de vooravond van de belangrijke matchen tegen Genk en Kortrijk niet op in', liet hij aan Sporza weten. 'Daum heeft echter nog een contract tot juni 2013 en dat is niet zo lang, dus houden we er wel rekening mee dat hij zou kunnen vertrekken als een Duitse ploeg hem wil overnemen.'