Spotify start met eigen hitlijst
Foto: rr
Online muziekdienst Spotify start samen met enkele andere streamingdiensten in het Verenigd Koninkrijk een eigen top-100 van meest gestreamde nummers. Ook We7, Napster, Deezer, Zune en ChartsNow doen mee.

De Official Streaming Chart wordt maandag gelanceerd en zal gebaseerd zijn op de keuze van zowel betalende als gratis gebruikers van de streamingdiensten.

Het meestgestreamde nummer tot dusver dit jaar in het Verenigd Koninkrijk is Gotye's 'Somebody That I Used to Know', gevolgd door 'Titanium' van David Guetta en Jessie J's 'Domino'.

Ed Sheeran is tot nu de meestgestreamde artiest van 2012. Lana Del Ray staat op de tweede plaats, David Guetta is derde. Rihanna en Coldplay vervolledigen de top-vijf.

Het streamen van muziek zit in de lift. In 2011 werden in het Verenigd Koninkrijk naar schatting 2,6 miljard liedjes gestreamd. De omzet van de muziekstreamingdiensten steeg vorig jaar tot 35 miljoen pond (43,5 miljoen euro). Met een aandeel van 4,5 procent is dat nog steeds een fractie van de totale omzet in de muziekindustrie in 2011.