Onze favoriete boekenwinkels in Brussel
Anticyclone des Açores Foto: rr
Wie dacht dat Brussel enkel uitblinkt in topadresjes voor expo's, antiquairs en koffiebars, heeft het mis. Wat Brussel evenzeer typeert is de rist van eigenzinnige boekenwinkels.

Wars van de opgang van grote boekenketens slagen kleine boekhandels erin om hun stempel te drukken dankzij hun persoonlijke aanpak, doordachte keuzes en gezellige interieur. Niets zo gezellig op zondag als boekenwinkels afschuimen. We stellen je onze favorieten voor.

Candide

Wie graag van een cappuccino nipt of een krokant gebakje eet terwijl hij zijn favoriete magazine doorbladert, zit goed bij Candide. Het personeel van de bar bedient u met een glimlach, de bedienden uit de boekwinkel adviseren u graag. Bij Candide vindt u steevast niet te missen nieuwkomers op de boekenmarkt.

Georges Brugmannplein 2, 1050 Elsene

Peinture fraîche

Peinture fraîche herbergt een zorgvuldig uitgekozen verzameling van salontafelboeken over fotografie, design, architectuur en mode. Als u uw tijd neemt, kunt u in deze gespecialiseerde boekhandel boeken in gelimiteerde uitgave aan een scherpe prijs op de kop tikken. Ook wie graag rondsnuistert en inspiratie opdoet, is bij Peinture fraîche aan het juiste adres.

Notarisstraat 10, 1050 Elsene

Ninjinski

De tweedehandswinkel Ninjinski schuilt achter een schitterende gevel in Elsene. Deze boekhandel in Franse, Engelse en vertaalde literatuur richt zich op liefhebbers van tweedehandsboeken. Ook adepten van filosofie en menswetenschappen vinden bij Ninjinski een ruim aanbod aan kwaliteitsliteratuur.

Edelknaapstraat 15/17, 1050 Elsene

Pêle-mêle

Elke boekenwurm die zich steevast ruïneert aan stapels boeken, stapt bij Pêle-Mêle buiten met een stevige lading boeken aan een betaalbaar prijskaartje.

Waterloosesteenweg 566, 1050 Elsene

www.pele-mele.be

Filigranes

Filigranes heeft een scherp oog voor jonge, veelbelovende auteurs. Het gamma is heel uitgebreid zodat u er makkelijk enkele uren kan doorbrengen. De ideale stek om op zondag in alle rust uw literatuur voor de volgende week in huis te halen.

Kunstlaan 39-40 – 1000 Brussel

www.filigranes.be

Cook & book

Cook & Book is in enkele jaren uitgegroeid tot een referentie in Brussel. Wie na een tijdje genoeg heeft van de overdosis aan boeken, kan in een van de restaurants terecht voor een lunch of afternoon tea.

Vrijetijdsplein, 1 – 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe

www.cookandbook.be

Tropismes

Deze algemene boekhandel in de charmante Prinsengalerij, vlakbij de Grote Markt biedt een uitgebreide keuze aan Franstalige literatuur.

Prinsengalerij 11, 1000 Brussel

www.tropismes.com

Bozar Shop

Bozar Shop valt op dankzij een uitgebreide selectie van buitenlandse magazines en pers. Ook filmfanaten en kunstliefhebbers vinden er hun dada. Wie niet meteen zijn goesting vindt tussen de boeken, kan zich sussen met de eigenzinnige selectie van hippe gadgets.

Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel

Anticyclone des Açores

Anticyclone des Açores is een reisboekenwinkel die afwijkt van de platgetreden paden
Je vindt er behalve klassieke reisgidsen een overvloed aan trekkersgidsen, alternatieve reisgidsen, stafkaarten en gespecialiseerde reisboeken. Deze bookshop mikt op reizigers die graag trekken of minder toeristische oorden ambiëren.

Wolvengracht 34, 1000 Brussel