Anderlecht heeft zich op de valreep tot kampioen gekroond tegen Club Brugge. De bezoekers waren lang op weg naar de overwinning na een doelpunt van Lestienne, maar in de allerlaatste minuut kreeg Anderlecht een terechte penalty, die door Gillet werd omgezet in de 1-1. Anderlecht is op die manier zeker van haar 31ste landstitel.

Club Brugge begon in een volgepakt Astridpark het best aan de wedstrijd met al na minder dan twee minuten een grote kans voor Vadis Odjidja, die Proto omspeelde maar niet kon scoren.

In die aanvangsfase kon Blauw-zwart, met een bedrijvige Odjidja nog enkele keren door de Anderlecht-defensie snijden, maar tot scoren kwam het niet. Paars-wit kwam snel beter in de wedstrijd en dreigde via Dieumerci Mbokani ook een eerste keer.

Weinig kansen
Beide ploegen hielden elkaar goed in evenwicht in een onderhoudende wedstrijd, waarin Club Brugge regelmatig kon dreigen via Lestienne en Odjidja, die zich offensief bleef uitleven. Terwijl Anderlecht het moest hebben van Jovanovic, Mbokani en Gillet. Noch Anderlecht, noch Club Brugge kregen echter grote kansen bij elkaar gevoetbald en zo gingen we rusten zonder doelpunten op het scorebord.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde: Anderlecht en Club Brugge hielden elkaar in evenwicht en gaven weinig kansen weg met harde, maar faire duels. Na een kwartier in de tweede helft kon Jovanovic alleen op Jorgacevic af, maar de Servische aanvaller talmde te lang en zo kon de teruggekeerde Zimling de bal nog correct ontfutselen.

Lestienne scoort
Iets over het halfuur kon Club Brugge zjin neus nog eens aan het venster met de uitbraak van Carlos Bacca die na een goede actie de bal hoog over knalde. Even later was het echter wel raak voor de bezoekers, nadat Bacca een goede voorzet afleverde, kon Maxim Lestienne de bal tussen twee Paars-witte verdedigers binnentrappen: 0-1 en de verdiende voorsprong voor Club.

Penalty redt Anderlecht
Anderlecht was nu helemaal het noorden kwijt en dat uitte zich in een flater van Kouyaté, waarvan Lestienne net niet kon profiteren. De ingevallen Canesin zorgde tien minuten voor tijd nog wel voor Paars-wit gevaar, met een mooie actie in de Brugse zestien waarna hij in het zijnet besloot.

Tijdens het slotoffensief van Anderlecht, moest Jorgacevic nog goed plat op een schot van Biglia, maar het draaide vierkant bij Paars-wit, dat nog goed wegkwam toen Bacca werd afgevlagd na omstreden buitenspel.

In de allerlaatste minuut kwam er dan alsnog de verlossing voor Anderlecht, dat een penalty kreeg na een fout van Almebäck op Mbokani. Guillaume Gillet zette zich achter de bal en schoot Anderlecht tot kampioen.