Michel Vermaerke, afgevaardigd bestuurder bij Febelfin, de federatie van de financiële sector, wordt voorzitter van de raad van bestuur van de Gentse Floraliën. Jan Oprins, oprichter en president van Oprins Plant nv, wordt gedelegeerd bestuurder, zo maakt de Koninklijke Maatschappij voor Landbouw en Plantkunde zaterdag bekend.

Graaf de Kerckhove de Denterghem neemt afscheid als voorzitter van de raad van bestuur, net als gedelegeerd bestuurder Roland De Wulf. De twee toplui van de Floraliën werden vrijdagavond gehuldigd omwille van hun inzet sinds eind jaren zeventig.

De nieuwe voorzitter en afgevaardigd bestuurder willen dat het evenement meer jongeren aanspreekt en nieuwe samenwerkingsverbanden met andere cultuur- en muziekorganisaties opstarten. De Gentse Floraliën willen zich ook meer profileren als een organisatie die actief wil meewerken aan de promotie van bloemen en planten in België en internationaal.

De vijfjaarlijkse Gentse Floraliën zijn met 4,5 hectare de grootste binnentuin ter wereld. De volgende editie vindt plaats van 24 april tot 3 mei 2015.

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in