Milquet: 'Brusselse politie kwam wel ter plaatse na diefstal'
Foto: BELGA
De Brusselse politie is wel ter plaatse gekomen na een overval aan het Centraal Station in Brussel. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet verklaard. Maar toen waren de slachtoffers wellicht al vertrokken, klinkt het.

Een 27-jarige man en zijn 52-jarige oom werden twee weken geleden op een zaterdagnacht in de buurt van het treinstation hard aangepakt. De politie zou zijn ingelicht, maar die zou hebben geweigerd te komen, luidde het.

Peter Logghe (Vlaams Belang) en Michel Doomst (CD&V) wilden tijdens het vragenuurtje in de Kamer weten hoe de vork aan de steel zat.

Minister Milquet zei dat de informatie in de pers niet kon worden bevestigd. Volgens het verslag van de politie kwamen er verschillende patrouilles ter plaatse, maar wellicht waren de slachtoffers toen al vertrokken.

Ze voegde eraan toe dat ook een ambulance kwam en dat die onmiddellijke de eerste zorgen toediende. De politie heeft ook een boodschap ingesproken op de gsm van een van de slachtoffers, maar kreeg intussen nog geen antwoord, aldus Milquet.