De titel is nog niet binnen voor Real Madrid, want eeuwige rivaal Barcelona heeft geen punten laten liggen op verplaatsing bij Rayo Vallecano. Meer nog, de Catalanen maakten er een waar spektakelstuk van en legden er 7 in het mandje. De uitschakeling in de halve finales van de Champions League is alweer (bijna) vergeten.

Messi opende iets na het kwartier de score voor de Catalanen. Nog voor de rust maakten Correa (own goal) en Keita er 0-3 van. Na zo'n loodzwaar seizoen zouden de meeste ploegen de kleedkamers uitkomen met de handrem op, maar 'rustig afwachten' staat niet in het woordenboek van FC Barcelona. Doelpunten van Pedro (2), Thiago en nog eens Messi maakten de vernedering voor Rayo Vallecano compleet: 0-7.

Door de zege van Barça is rivaal Real Madrid nog geen kampioen. Al lijkt het wel uitstel van executie te worden, want de Madrilenen hebben - met oog maar drie matchen te spelen - nog altijd 7 punten voorsprong.

Spannend is het wel nog in de strijd om wie topschutter wordt. Met zijn twee goals haalt Messi Cristiano Ronaldo opnieuw bij. Beiden hebben al 43 keer gescoord.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in