Ex-oliechef Libië dood teruggevonden in de Donau
Foto: AP
Shokri Ghanem, de voormalige Libische minister van Oliezaken, is zondag dood aangetroffen in de Donau in Wenen. Dat heeft de Oostenrijkse politie meegedeeld.

Het lichaam van de 69-jarige Ghanem werd zondagochtend drijvend in de rivier gevonden. Volgens politiewoordvoerder Roman Hahslinger vertoonde het lichaam geen uiterlijke sporen van geweld. 'Het is mogelijk dat hij onwel was en vervolgens in het water terechtkwam', klinkt het. Een autopsie moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Ghanem was gewoon gekleed toen hij werd gevonden, maar droeg geen andere identiteitspapieren bij zich dan een document waarin de naam stond van het bedrijf waar hij voor werkte, zei Hahslinger. Een medewerker van het bedrijf identificeerde hem. Volgens Hahslinger had Ghanem vermoedelijk zijn woning zondagochtend verlaten nadat hij zaterdagavond thuis met een kennis had doorgebracht.

Ghanem, die eerder ook premier was, diende zijn land tot 2011 als minister van Oliezaken. Hij verliet het land in juni en sprak zijn steun uit voor de opstandelingen die vochten tegen de troepen van Kadhafi. Sindsdien zou hij in Europa geleefd hebben. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in