Hockeybondscoach krijgt vertrouwen van Belgian Panthers
Foto: WAS
De speelsters van de nationale vrouwenhockeyploeg bevestigen hun vertrouwen in trainer Pascal Kina en de technische staf, na de beslissing om Sofie Gierts te weren uit de olympische selectie. Dat meldt de Koninklijke Belgische Hockeybond (KBHB) zondag in een persbericht.

'De Belgian Panthers werden op de hoogte gebracht van de beslissingen die de bondscoach en de staf hebben genomen aan het begin van de voorbereiding op de Olympische Spelen. De voltallige ploeg heeft haar vertrouwen in de coach en de technische staf bevestigd. De groep deelt dan ook de beslissingen die in het belang van de groep zijn genomen, want ze komen de harmonieuze en positieve evolutie van de ploeg ten goede', zo leest het communiqué.

De KBHB liet donderdag weten dat Gierts niet geselecteerd wordt voor de Zomerspelen. Het bericht deed nogal wat stof opwaaien, want de ervaren Gierts was op het kwalificatietoernooi in Kontich in maart nog één van de uitblinksters en scoorde drie keer in de finale. De bond meent echter dat haar niet-selectie 'noodzakelijk is voor de verdere positieve en harmonieuze ontwikkeling van het internationale vrouwenhockey in België', luidde de verklaring.

De Belgian Panthers willen zich nu volledig richten op de voorbereiding op de Spelen in Londen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in