Nadal onklopbaar op het gravel van Barcelona
Foto: fotoweb
Rafael Nadal (ATP 2) heeft zondag voor de zevende keer in zijn carrière het ATP-toernooi van Barcelona gewonnen (1.627.500 euro). Het eerste reekshoofd was in een Spaanse finale met 7-6 (7/1), 7-5 na 2 uur en 40 minuten te sterk voor derde reekshoofd David Ferrer (ATP 6).

Net als op het toernooi van Monte Carlo, dat 'Rafa' vorige week voor de achtste keer op rij won, breit 's werelds nummer twee in Barcelona zo voort aan een indrukwekkende reeks. Hij won zeven van de acht laatste edities, nadat hij in 2010 door een blessure moest passen voor het toernooi. De 25-jarige Spanjaard verloor in Barcelona nog maar 1 enkelspel: bij zijn eerste deelname in 2003 werd hij in de tweede ronde uitgeschakeld door landgenoot Alex Corretja.

Voor Nadal is Barcelona de 48e toernooizege uit zijn carrière, en zijn tweede van het seizoen na Monte Carlo. Ferrer blijft steken op veertien ATP-toernooien en verloor al voor de 14e keer in 18 onderlinge duels van Nadal. Ook vorig jaar en in 2009 en 2008 was Nadal in de finale van Barcelona te sterk voor de 30-jarige Ferrer.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in