Inbrekers hebben zaterdag geprobeerd een kluis open te breken in een rusthuis aan de Monseigneur Koningsstraat in Maaseik. Op 12 april werd getracht op een gelijkaardige manier in te breken bij een filiaal van Record Bank in het centrum van Maaseik.

In het rusthuis sloegen de inbrekers eerst een ruit in om de afgesloten burelen binnen te dringen. Vervolgens gebruikten ze explosieven om de brandkast open te krijgen, maar dat mislukte. Er vielen geen gewonden. De politie vermoedt dat de daders zonder buit zijn gevlucht.

Ondanks de poging op klaarlichte dag heeft niemand van bezoekers, personeel of bewoners iets gemerkt. Het gerechtelijk lab van de federale politie en de ontmijningsdienst van het leger (DOVO) deden een uitgebreid onderzoek. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor.

Eventuele getuigen die zaterdag tussen 10 en 14 uur verdachte gedragingen gezien hebben in de omgeving van het rusthuis of het ziekenhuis, kunnen zich via het nummer 089-56.92.11 melden bij de politie Maasland of 101 bellen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in