David Goffin (ATP 109) is één zege verwijderd van een plaats op de hoofdtabel van het ATP-toernooi van München (gravel/450.000 euro). De 21-jarige Luikenaar, eerste reekshoofd in de kwalificaties, plaatste zich zondag voor de derde en laatste kwalificatieronde.

Goffin was vrijgesteld in de eerste ronde, en klopte zondag in de tweede ronde thuisspeler Stephan Hoiss (ATP 1140). Na nog geen uur spelen stond een dubbele 6-2 op het scorebord. In de derde ronde treft Goffin de winnaar van het Duitse duel tussen Dieter Kindlmann (ATP 190) en zesde reekshoofd Simon Greul (ATP 220).

Olivier Rochus (ATP 65), Steve Darcis (ATP 66) en Xavier Malisse (ATP 67) zijn in München rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel. Darcis neemt het in de eerste ronde op tegen de Colombiaan Santiago Giraldo (ATP 54), Malisse treft de Let Ernests Gulbis (ATP 86).
Rochus lootte de moeilijkste opdracht: hij moet voorbij het vijfde reekshoofd Bernard Tomic (ATP 35). Het wordt het eerste duel tussen de 31-jarige Rochus en de 12 jaar jongere Australiër.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in