Ontvoerde Britse werknemer van Rode Kruis onthoofd teruggevonden
Foto: AFP
De Britse werknemer van het Internationale Comité van het Rode Kruis (ICRC) die vier maanden geleden ontvoerd werd in het Pakistaanse Quetta, is zondag dood teruggevonden. Dat heeft het Rode Kruis meegedeeld.

De 60-jarige Khalil Rasjed Dale was bijna een jaar aan de slag in Quetta toen hij op 5 januari door gewapende mannen werd ontvoerd. Hij is nu onthoofd teruggevonden aan de rand van de stad.

"Het ICRC veroordeelt in de sterkst mogelijke bewoordingen deze barbaarse daad", verklaarde directeur-generaal Yves Daccord. "Iedereen bij het ICRC en het Britse Rode Kruis deelt het verdriet en de verontwaardiging van Khalil zijn familie en vrienden."

Ook de Britse minister van Buitenlandse Zaken William Hague veroordeelde de feiten. "Dit was een zinloze en wrede daad, gericht tegen iemand wiens taak het was om de mensen in Pakistan te helpen", klonk het.

Quetta is de hoofdstad van de onstabiele provincie Beloetsjistan, die grenst aan Iran en Afghanistan en die vaak het toneel is van confrontaties tussen de lokale veiligheidstroepen en rebellen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in