Opnieuw vandalisme in Leuvens uitgaansleven
Foto: Johan Van Cutsem
Leuven heeft in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw te kampen gehad met vandalisme. Om 3 uur sloeg een 21-jarige op de Oude Markt de achterruit stuk van een politievoertuig terwijl dit stapsvoets over de Oude Markt reed. De man werd even later in een naburige straat opgepakt door een politiepatrouille met hond.

Zowel aan café Den Allee op de Oude Markt als in het Music Café in de Muntstraat werd een ruit vernield. De vernieling aan Den Allee gebeurde door een onbekende die kort voordien door de uitbaters buiten was gezet. De twintiger uit Ukkel die een ruit van het Music Café vernielde, kon ondanks hevig verzet snel door de politie worden opgepakt.

Ook tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag werd een ruit stukgeslagen van een auto en werden op enkele plaatsen buitenspiegels van geparkeerde auto’s vernield.

Omwille van de toenemende overlast in het Leuvense uitgaansleven is burgemeester Louis Tobback voorstander van een nachtelijk sluitingsuur tussen 3 en 6 uur. De cafébazen op de Oude Markt krijgen nog enkele maanden om alternatieve oplossingen aan te dragen. Tobback zei dit donderdag tijdens de voorstelling van de criminaliteitscijfers voor 2011.

Uit de cijfers bleek dat het aantal uitgaansgerelateerde feiten van slagen en verwondingen in 2011 in het centrum met 45 steeg tot het recordaantal van 487.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in