Na een urenlange ondervraging heeft de 26-jarige man bekend dat hij in de nacht van zaterdag op zondag in zijn woning in Tienen zijn vrouw (25) en twee kinderen (1,5 en 7 jaar) om het leven gebracht heeft. Hij werd aangehouden door de onderzoeksrechter van Leuven en moet vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

'De lokale politie Tienen-Hoegaarden kreeg tussen 4 en 5 uur de melding dat er zich een gezinsdrama had afgespeeld in Tienen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, vonden ze de lichamen van de vrouw en de twee kinderen. De vermoedelijke dader bevond zich zwaargewond in de woning en werd overgebracht naar het ziekenhuis', aldus Sarah Callewaert, de woordvoerster van het parket van Leuven.

'De verdachte heeft bekentenissen afgelegd. Na de moorden heeft hij zichzelf verwondingen toegebracht in een poging om zich van het leven te beroven. Het motief voor zijn daad is te zoeken binnen de relationele sfeer tussen de echtgenoten. Uit het verslag van de wetsdokter blijkt dat de vrouw door messteken om het leven is gebracht. Het verslag van de arts over de kinderen is nog niet klaar. De man wordt straks overgebracht naar de gevangenis. Verdere hospitalisatie is niet meer nodig', aldus Callewaert.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in