Groen Antwerpen wil 'de stad teruggeven aan de mensen'
Meyrem Almaci Foto: BELGA
Op een congres in het Zeemanshuis heeft Groen Antwerpen zaterdag zijn kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voorgesteld. Mieke Vogels zal de lijst duwen.

Zoals al eerder was bekendgemaakt staan Meyrem Almaci en Wouter Van Besien op plaatsen één en twee. Lijsttrekster Almaci sprak zaterdag de ambitie uit om van de verkiezingen geen tweestrijd te willen maken tussen huidig burgemeester Patrick Janssens (SP.A) en N-VA-voorzitter Bart De Wever.

Groen mikt in Antwerpen op grote mobiliteitsthema's als verkeersveiligheid voor zwakke weggebruikers en het overkappen van de Antwerpse ring in het kader van de Oosterweelverbinding. 'Groen is duidelijk: wij willen een volledige overkapping van de ring en dus geen stukjes en brokjes waar het nog kan en mag van CD&V en N-VA', zegt Almaci. 'De ring overkappen kan én is betaalbaar.'

Volgens Almaci moet het Antwerpse stadsbestuur druk zetten op de Vlaamse regering om de wens van de Antwerpenaren te kunnen doordrukken. 'De Antwerpenaar heeft gezegd af te willen van het BAM-tracé, maar noch SP.A, CD&V of N-VA heeft dat signaal ernstig willen nemen.'

Op het vlak van verkeersveiligheid wil Groen 'de stad teruggeven aan de mensen'. De partij wil een grote voetgangerszone in de binnenstad, een tramlijn op de Singel en meer park-and-ride zones aan de rand van de stad. Ze plaatst zich op die manier naar eigen zeggen 'tegen de N-VA, die koning auto terug op de troon wil zetten'.