'Kameelmoeder Badia beviel op 14 april van dochter Neela', aldus woordvoerster Ilse Segers van Planckendael. 'In de eerste cruciale 24 uur wilde Neela eerst niet drinken, maar op de valreep besloot ze toch van de moedermelk te proeven.' De laatste kamelengeboorte in Planckendael dateert van elf jaar geleden.

De watoessifamilie breidde op 11 april dan weer onverwacht uit. Niet alleen hadden de verzorgers de dracht niet opgemerkt, de 14 maanden jonge stier Lenko was er volgens hen zeer vroeg bij.

Net voor Pasen kreeg het koppel witgezichtpenseelaapjes Muis en Stankie een tweeling, wat niet zo abnormaal is bij deze klauwaapjes. 'Nu liften ze nog mee op de rug van hun familieleden, maar binnenkort zullen ze in staat zijn om zelf van boom tot boom te hoppen.'

Uit twee maranesten kwamen eind maart telkens twee jongen, de verzorgers vermoeden dat er dit seizoen nog nesten zullen volgen.

Er zijn ook drie algazellen geboren: Nordin, Nala en Nikita. Algazellen zijn in Afrika in het wild volledig uitgestorven.

Planckendael verwacht overigens nog meer geboortes. Het wordt in juli reikhalzend uitkijken naar het jong van giraf Barbie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig