Plopsaland wil gehandicaptenbeleid herzien
Foto: rr
Plopsaland is bereid om zijn gehandicaptenbeleid te zien. Het park heeft recent de regels verstrengd en het ontzegt mensen met een handicap de toegang tot een aantal attracties.

Sinds de Plopsa Group haar toegangsreglement aanpaste, laten mensen met een handicap massaal van zich horen.

Het nieuwe beleid is als sinds de start van het pretparkseizoen een feit. Mentaal gehandicapten mogen in Plopsaland niet langer op de Boomstammetjes, de SpringFlyer, de Wienerwalz en de Mega Mindy Jetski. Voor mensen met een fysieke handicap gaat het zelfs over 19 attracties.

Het Centrum voor Gelijke Kansen kreeg al 25 klachten over het nieuwe toegangsbeleid. Ook minister Pascal Smet floot het pretpark terug.

Het pretpark wil zijn beleid nu herzien in samenwerking met het controlebedrijf TÜV SÜD Benelux alle attracties doorgelicht op veiligheid voor mensen met een handicap. Ook de organisaties voor mensen met een handicap zouden betrokken worden. Dat zei directeur Steve Van De Kerkhof vanmorgen in "De ochtend" op Radio 1.

Van De Kerkhof blijft het verbod wel verdedigen en benadrukt dat elke park op dit moment autonoom kan beslissen over wat veilig en niet veilig is voor mindervaliden. Daarom besliste Plopsa om advies in te winnen bij het controlebedrijf.

 

"Bij ons is het risico ook iets groter dan in andere parken, omdat we meer kleinere kinderen hebben en daardoor hebben we ook meer mindervaliden. We willen dat elke bezoeker 100% veilig is op een attractie", aldus Van De Kerkhof.

Plopsaland overlegt vandaag met  Downsyndroom Vlaanderen en later deze week met het Centrum voor Gelijke Kansen.