Tv-makers stappen over naar uitgeverij
Erwin Provoost en Peter Quaghebeur Foto: rr
Peter Quaghebeur, voormalig directeur generaal van VMMa (moedermaatschappij van VTM en 2BE) en Erwin Provoost, algemeen directeur van het productiehuis Eyeworks België, maken in juni 2012 samen de overstap naar WPG Uitgevers België. 

Peter Quaghebeur neemt vanaf juni de algemene leiding van het bedrijf in België in handen, Erwin Provoost focust op het uitbouwen van de audiovisuele poot van de groep. 

WPG is een groep van onafhankelijke multimediale bedrijven in Nederland en België. In België is WPG Uitgevers beter bekend via haar dochters Manteau, Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij Antwerpen.

Koen Clement, algemeen directeur van WPG Uitgevers stelt in het persbericht: 'We willen werk maken van het uitbouwen van een audiovisuele poot om al die door ons uitgegeven prachtverhalen op een andere manier te kunnen vertellen. Met het aantrekken van Peter en Erwin halen we een zeer ervaren duo binnen dat het Vlaamse medialandschap en de belangrijkste spelers door en door kent." 

Peter Quaghebeur en Erwin Provoost van hun kant hebben het over een 'uitdaging': 'We beseffen dat we in een sector terechtkomen die het momenteel niet makkelijk heeft. Vertrekkende van de sterkte van de groep, zijnde een veelheid aan talentrijke auteurs en kwalitatieve content moet het mogelijk zijn om ook in het digitale tijdperk de leidinggevende rol van WPG Uitgevers te bestendigen én te versterken.'

Quaghebeur heeft een carrière van 20 jaar in de media. Hij was zowel commercieel directeur bij de Persgroep als bij de VMMa. De laatste 8 jaar leidde hij de VMMa als directeur generaal. 

Erwin Provoost is dan weer bekend als producent van langspeelfilms en tv-series zoals "De Zaak Alzheimer", "Ben X", "Flikken" en "Windkracht 10". In 2005 ging hij voor Eyeworks werken, eerst als directeur drama, de laatste 2 jaar als algemeen directeur.

Eyeworks kent u van "Het Goddelijke Monster ", "Sterren op de Dansvloer", "Vermist", "Masterchef", "Tot Altijd", "Jambers, het leven gaat voort" en "Dubbelleven" In 2011 kreeg Provoost de "Gouden Erepenning" van het Vlaamse Parlement als erkentelijkheid voor zijn jarenlange bijdrage aan de Vlaamse Film.

 

 

 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in