Jos Ghysen: 'Het is allemaal flauwekul'
Jos Ghysen Foto: photo news
Tv-icoon Jos Ghysen, die beschuldigd wordt van jarenlang seksueel misbruik van omroepster Ireen Houben, ontkent de feiten formeel. 'Het is flauwekul wat er verkondigd wordt', zegt de voormalige radio- en tv-presentator.

'We hebben een relatie gehad', bekende Jos Ghysen wel, 'maar die dateert van zeker veertig jaar geleden en het is erg moeilijk om me details te herinneren. Maar er was nooit sprake van onrecht', verdedigt Ghysen zich. 'Waarom dit nu naar boven komt, is mij een raadsel. Er is een einde gekomen aan de relatie, en misschien is dit een opwelling?'

Ex-VRT-programmamaakster Kris Smet uitte de beschuldigingen dinsdagavond in het Canvas-programma 'Reyers Laat', nadat ze in een opiniestuk in De Standaard getuigd had over seksuele intimidatie bij de openbare omroep.

Volgens Smet klaagt Houben aan dat Ghysen haar jarenlang heeft lastiggevallen, zonder dat ze zich kon verdedigen. Houben had destijds een eigen radioprogramma bij Omroep Limburg van de toenmalige BRT en was later assistente van Ghysen bij zijn programma's.

'Ik moet dat ontkennen', zei Ghysen woensdag. 'Die dame heeft veel losgemaakt, maar het is allemaal flauwekul.' 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in