Westerlo moet naar Eupen op eerste speeldag eindronde
Foto: Photonews
Op de hoofdzetel van de Belgische Voetbalbond is maandag geloot voor de eindronde om het laatste ticket voor eerste klasse. Daarin neemt Westerlo het op tegen Eupen, Oostende en Waasland-Beveren, de drie periodekampioenen uit tweede klasse. Op de eerste speeldag, zondag 6 mei, moet de ploeg van Jan Ceulemans naar Eupen, en ontvangt Waasland-Beveren Oostende.

Westerlo plaatste zich voor de eindronde door in play-off III Sint-Truiden uit te schakelenn waardoor STVV zakt naar tweede klasse. De winnaar van de eindronde blijft in eerste klasse of promoveert met kampioen Charleroi naar eerste. In tweede klasse, waar op 29 april nog de laatste speeldag wordt afgewerkt, staat Eupen voorlopig tweede (67 ptn), voor Oostende (66) en Waasland-Beveren (65).

Bij de start van de eindronde vervallen de gele kaarten. De laatste speeldag van de eindronde is op donderdag 24 mei. Bij geval van een gelijk aantal punten en gewonnen matchen tussen twee ploegen, moet een testmatch uitsluitsel brengen. Een datum en plaats voor die mogelijke testmatch is er nog niet.

KALENDER EINDRONDE:
Eerste speeldag - zondag 6 mei (15u):
Eupen - Westerlo
Waasland-Beveren - Oostende
 

Tweede speeldag - donderdag 10 mei (20u30):
Oostende - Eupen
Westerlo - Waasland-Beveren
 

Derde speeldag - zondag 13 mei (15u):
Westerlo - Oostende
Eupen - Waasland-Beveren
 

Vierde speeldag - donderdag 17 mei (20u30):
Oostende - Westerlo
Waasland-Beveren - Eupen
 

Vijfde speeldag - zondag 20 mei (15u):
Oostende - Waasland-Beveren
Westerlo - Eupen
 

Zesde speeldag - donderdag 24 mei (20u30):
Waasland-Beveren - Westerlo
Eupen - Oostende.