Bolton-middenvelder Fabrice Muamba heeft bevestigd dat hij opnieuw wil voetballen na zijn hartaanval van een goede maand geleden tijdens een wedstrijd. Hij bedankte eveneens God voor 'het mirakel' dat hij nu nog leeft.

De 24-jarige Muamba kreeg op 17 maart een hartaanval tijdens een kwartfinale in de Engelse FA Cup, op verplaatsing bij Tottenham. Zijn hart stond 78 minuten lang stil. Een halfuur na aankomst in het ziekenhuis kon hij toch nog gereanimeerd worden en de dokters spraken achteraf van een mirakel.

'Het zou fantastisch zijn om opnieuw te kunnen voetballen en ik hoop dat het er ook van komt. Het is echter veel belangrijker om te leven. Ik ben een erg gelukkig mens', verklaarde Muamba in de zondageditie van The Sun.

'Net voor ik in mekaar stuikte, zag ik twee spelers van Tottenham dubbel, er waren plots twee Scott Parkers en Luca Modrices. Ik voelde me vallen en nadien werd alles zwart. Ik was dood', aldus Muamba.

'Ik heb God gevraagd om me te beschermen en hij heeft me niet laten vallen. Wat gebeurd is, is meer dan een mirakel', verklaarde de middenvelder, die op 16 april het Londense Chest Hospital mocht verlaten.