Delegaties van zeven universiteiten in Cuba, Ecuador, Tanzania en Vietnam bezoeken van 19 tot 27 april de Vlaamse universiteiten. De 41 professoren en rectoren zijn op zoek naar partners voor samenwerking op lange termijn. Dat maakte de Vlaamse Interuniversitaire Raad (VLIR) donderdag bekend.

Volgens de VLIR is de toekomst van de universitaire ontwikkelingssamenwerking onzeker, maar blijven de Vlaamse universiteiten en hogescholen niet bij de pakken zitten. 'Met het bezoek van een internationale delegatie van 41 professoren en rectoren willen de Vlaamse instellingen onderstrepen dat samenwerking met het Zuiden belangrijk blijft', zegt VLIR-UOS (universitaire ontwikkelingssamenwerking) in een mededeling.

De delegaties uit Cuba, Ecuador, Tanzania en Vietnam zijn in België op uitnodiging van VLIR-UOS. De universiteiten kunnen samen met Vlaamse universiteiten en hogescholen wetenschappelijk onderzoek doen naar bijvoorbeeld biodiversiteit, ICT-ontwikkeling of voedselzekerheid. Eenmaal een team van academici uit Vlaanderen en het betreffende land is samengesteld, zal elk team een concreet samenwerkingsprogramma uitwerken.
 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in