Pippa vond pistool-incident 'goede grap'
Foto: pn
Pippa Middleton heeft gereageerd op een incident waarbij ze in de auto zat naast een man die met een pistool zwaaide. Ze vond het hele voorval 'een goede grap'. Ze zou ook gezegd hebben dat het om een speelgoedpistool ging.

  De 27-jarige Pippa was met drie mannen onderweg naar het Franse treinstation Gare du Nord, waar ze de Eurostar zouden nemen om terug naar Engeland te reizen. Plots haalde de chauffeur van de Audi een pistool tevoorschijn, hield het omhoog en richtte het op een fotograaf.

De Britse schone kwam meteen in het oog van een storm terecht. Niet alleen de man die met het pistool zwaaide, ook al wie betrokken was bij het incident kan namelijk gerechtelijk vervolgd worden. Dus ook Pippa zelf.

Intussen zou Pippa gereageerd hebben op het voorval. Volgens een vriend zou ze bevestigd hebben dat het om een speelgoedpistool ging en zou Pippa het incident als een goede grap beschouwen.

'Schutter' is advocaat

Intussen raakte eveneens bekend dat de zogezegde 'schutter', in werkelijkheid advocaat Romain Rabillard is. De man is een adviseur voor - ironisch of niet - wapenfabrikant Heckler&Koch. De firma levert semi-automatische wapens aan het leger, de politie en beveiligingsfirma's. 

Rabillard riskeert een celstraf van zeven jaar als blijkt dat hij met een echt pistool zwaaide. Indien het om een speelgoedpistool ging, riskeert de advocaat een maximumstraf van twee jaar cel.

 Bekijk de foto hier.