Enkele dagen nadat Koen Wauters het podium haalde in de openingswedstrijd van de Blancpain Endurance Series, maakt de zanger/presentator zich op voor een nieuwe uitdaging. Samen met echtgenote Valerie De Booser neemt Wauters half mei met een Porsche 550 Spyder bouwjaar 1955 deel aan de 1000 Miglia, een regelmatigheidsrally in Italië die door wijlen Enzo Ferrari omschreven werd als 'La corsa più bella del Mondo' (de mooiste koers ter wereld).

De wedstrijd staat open voor een select deelnemersveld die allen starten met zeer exclusieve wagens. In het verleden stonden namen als Rowan Atkinson (Mr Bean), David Coulthard en andere Jamiroquai's aan de start.

'Het is niet zo dat ik iemand in het bijzonder wil ontmoeten', blikt Wauters vooruit. 'Maar ik wil er gerust enkele ex-racepiloten de hand schudden. Alleen zou ik niet weten wat ik hen moet vragen. Er loopt wel wat volk rond die het nodige respect moeten krijgen door wat ze in het verleden gepresteerd hebben. Valerie is mijn navigator. Ze heeft in het verleden al wel genavigeerd tijdens snelheidsrally's maar nog nooit tijdens een regelmatigheidsrally's. Ze wil het supergoed doen en haar ambitie zal ongetwijfeld hoger liggen dan die van mij. Valerie is namelijk heel competitief.'

De twee crews starten in Brescia op donderdag 17 mei, komen 18 mei aan in Rome en zijn terug in Brescia op zaterdag 19 mei.

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig