Beluister Lions, Liars, Guns and God, het nieuwe album van Wallace Vanborn
Foto: rr
Volgende week verschijnt het tweede album van Wallace Vanborn. ‘Lions, Liars, Guns and God’ bevestigt dat dit Gentse trio een band geworden is waar je niet meer om heen kan.

Na de release van hun succesvolle debuut ‘Free Blank Shots’ had Wallace Vanborn een verlanglijstje met droomproducers opgesteld, en tot ieders verwondering hapte nummer 1 gewoon toe.

David Bottrill, drievoudig Grammy winnaar en gewezen knoppendraaier bij Muse, Tool, dEUS en Smashing Pumpkins stond in voor de productie en mix van hun tweede album en kampeerde wekenlang met de jongens in de studio.

Het resultaat is een veelzijdige plaat van een band op het toppunt van hun kunnen. 12 songs razen voorbij, een enkele keer mogen we ademhalen, om daarna definitief uitgeteld te worden. Wallace Vanborn maakt indruk met een geweldige sound, muzikaal combineren ze genadeloze stonerrock met dansbare, catchy grooves. En straffe songs, dat vooral.

De sexy riff van eerste single ‘Cougars’ spookt al enkele weken door ons hoofd, net als de actrices die de bijhorende video bevolken.

De jongens zijn net vertrokken op een Europese tournee doorheen 40 steden in 9 landen, volgende week houden ze halt in de Handelsbeurs in Gent (24/04), in de AB in Brussel (26/04) en in de 4AD in Diksmuide (28/04) om hun album aan het Belgische publiek voor te stellen.