Klacht bij Raad voor de Journalistiek over berichtgeving Zwitserland
Foto: rr
Bij de Raad voor de Journalistiek werd onlangs een klacht ingediend naar aanleiding van de omstreden berichtgeving over het busdrama in het Zwitserse Sierre. De klacht is afkomstig van familie van een slachtoffer, zo meldt nieuwswebsite Apache.

Op 13 maart botste een Belgische bus met schoolkinderen frontaal tegen een betonnen muur in een tunnel in de buurt van het Zwitserse Sierre. Daarbij vielen 28 doden en 24 gewonden. De berichtgeving over het busdrama zorgde in de daaropvolgende dagen voor een fel mediadebat.

Intussen werd ook een formele klacht over de omstreden berichtgeving ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. "We hebben recentelijk een klacht ontvangen", aldus ombudsman Flip Voets.

"De klacht is afkomstig van familie van een slachtoffer. De brief is nogal algemeen opgesteld. De komende dagen onderzoeken we of de klacht concreet gericht is tegen een of tegen meerdere media en gaan we na welke stappen we verder zetten."

Intussen legt de Raad voor de Journalistiek wel de laatste hand aan een nieuwe richtlijn die het gebruik van informatie en beelden afkomstig van sociale netwerksites en persoonlijke websites regelt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig