‘Whitney was depressief door stemverlies'
Foto: photonews
Whitney Houston kampte voor haar dood met een zware depressie. De souldiva was er het hart van in dat er bijna niets meer overbleef van haar prachtstem. Dat beweert haar zangcoach Gary Catona in The Sunday Times.

Catona leerde Houston kennen in 2005, wanneer de zangeres zo uitgeput was dat ze amper kon praten. Hij meent dat hij erin geslaagd is om driekwart van haar stemgeluid te herstellen. ‘Toen Whitney’s stem beetje bij beetje terugkwam, werd ze weer gelukkiger en zelfzekerder. Ze wou opnieuw meer optreden, maar helaas herviel ze al snel in haar oude gewoonten’, klinkt het.

Hoeveel Houston ook van haar stem hield, ze zorgde er allesbehalve goed voor. Ze kon niet van de drugs afblijven waardoor ze haar stembanden nog meer beschadigde. ‘Whitney’s persoonlijkheid was opgebouwd rond haar stem. Ze vond het verschrikkelijk als ze niet kon zingen’, aldus nog Catona.

Op 11 februari, net voor de uitreiking van The Golden Globes, stierf Whitney Houston in het bad van haar hotelkamer. De politie heeft het onderzoek naar haar doodsoorzaak inmiddels afgerond. Volgens de lijkschouwer is de wereldberoemde zangeres bezweken aan de gevolgen van cocaïnegebruik in combinatie met hartproblemen.