De bekende modeontwerper Tim Van Steenbergen heeft de nieuwe kledij ontworpen waarmee het Aarschotse meisjeskoor Scala voortaan zal optreden.

De kledij is onderdeel van een nieuwe look waarmee Scala voor het eerst zal uitpakken tijdens de komende Vlaamse tournee die op vrijdag 27 april in Sint-Niklaas start en 6 concerten omvat. Ook de bewegingsexpressie, licht, video en decor werden in een nieuw kleedje gestoken.

Sinds zijn eerste modeshow in Parijs in 2001 is Tim Van Steenbergen ondertussen al aan zijn 21ste collectie toe en wordt zijn kleding verkocht in exclusieve designer shops over de hele wereld. Internationale beroemdheden zoals Jennifer Lopez, Rihanna, Kate Perry en George Michael werden reeds gespot met zijn kledij. Hij ontwerpt ook de kostuums voor producties van onder meer Anne Teresa de Keersmaeker en Guy Cassiers. Zijn kostuums voor Wagner’s ’Der Ring des Nibelungen’ zijn te zien in het Milanese operahuis "La Scala".

Van Steenbergen omschrijft zijn creaties van Scala als "mystiek, feeëriek en met een rock’n roll gehalte". "Ik hoorde Scala in de Arenbergschouwburg in Antwerpen en voelde iets mysterieus. Ik zag een beeld met elfen, iets vrouwelijk, toegankelijk, eenvoudig en modern maar dat alles met een ’touch of rock ’n roll. Ik speel daarbij met zwart en prints, donker en licht, basis en extra’s. In het ontwerp ben ik op zoek gegaan naar eenheid met respect voor het individu", aldus de ontwerper.