Bas Leinders, Maxime Martin en Marcus Palttala (BMW Z4) hebben zondag de openingswedstrijd van de Blancpain Endurance Series in het Italiaanse Monza gewonnen. Laurens Vanthoor eindigde samen met zijn teamgenoten Marco Bonanomi en Edward Sandström (Audi R8) op de tweede plaats. De derde plaats was voor Anthony Kumpen, Koen Wauters en Karl Wendlinger (Mercedes SLS). Met Marc VDS Racing, WRT en KRK waren er dus drie podiumplaatsen voor drie Belgische teams.

En toch was het een andere Belg en een ander Belgisch team dat de hoofdrol opeiste. Nadat de groep wagens 37 minuten achter de safetycar gereden had vanwege de overvloedige regen werd de wedstrijd echt gestart en was het Marc Goossens (Porsche 997 GT-R) die van iedereen wegreed. Zijn teamgenoot Marc Hennerici kon het tempo niet aan en eindigde als vijfde.

 

Een ontketende Maxime Martin (BMW Z4), wiens teamgenoot Marcus Palttala op de 18e plaats was gestart, nam de leiding over en stond die niet meer af. Laurens Vanthoor (Audi R8) ging tijdens de kwalificaties in de fout waardoor de wagen pas op de 37e plaats kon starten. De jonge Limburger, die vorige week al twee wedstrijden in het WK GT1 won, maakte zijn fout van zaterdag goed door na een sterke inhaalrace als tweede te eindigen. De derde plaats was voor het Limburgse KRK Racing team met Anthony Kumpen, Karl Wendlinger en een in Monza debuterende Koen Wauters.