Fatiha Dahmani opnieuw lijsttrekker voor Groen in Leuven
Toon Toelen, Lies Corneillie, Fathia Dahmani en Eva Brems Foto: Isabel Van Tendeloo
Fatima Dahmani zal net zoals in 2006 de lijst aanvoeren voor Groen bij de Leuvense gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Toon Toelen en Lies Corneillie staan respectievelijk op plaats 2 en 3. Eva Brems wordt lijstduwer. Dat hebben de leden van Groen Leuven zaterdagmiddag beslist.

Ongeveer vijftig leden van Groen kozen zaterdag hun vertegenwoordigers voor de gemeenteraadsverkiezingen. Leuvens voorzitters Jan Mertens van Groen hoopt in Leuven mee te kunnen besturen na een positief resultaat bij de stembusgang.

'We gaan duidelijk voor vernieuwing en verruiming', zegt Mertens. 'Bijna de helft van onze lijst is anders ingevuld dan bij de vorige verkiezingen. Lijstduwer Eva Brems was er de vorige keer niet bij. Ook velen van Jong Groen krijgen de kans om te tonen wat ze waard zijn met een prominente plaats op de lijst. Lies Corneillie is zo iemand die op de derde plaats in onze lijst terug te vinden is. Dahmani en Brems zijn zonder twijfel onze voortrekkers.'

Fatiha Dahmani draait al een tijdje mee in de Leuvense politiek. Het wordt de derde keer dat ze de groene lijst zal trekken. Ze neemt het op tegen Louis Tobback (SP.A), Carl Devlies (CD&V), Rik Daems (Open VLD) en Danny Pieters (N-VA).

Plaats vier tot en met zeven op de Leuvens lijst zijn voor respectievelijk Thomas Van Oppens, Marleen Demuynck, David Dessers en Martina Hülsbrinck.