Google richt zich op goedkope tablets
Conceptafbeelding van een Google-tablet Foto: rr
Google wil zich de komende tijd vooral richten op goedkope en betaalbare Android-tablets. Dat heeft topman Larry Page gezegd.

De uitspraak van Page kwam er na de voorstelling van de kwartaalcijfers. 'Er zijn al heel wat Android-tablets beschikbaar, en de concurrentie is duidelijk erg sterk', liet de Google-oprichter optekenen. 

'De goedkopere toestellen die Android draaien zijn erg geslaagd - ook diegene die zelfs niet de volledige Google-versie gebruiken. We zijn er van overtuigd dat er nog heel wat successen te boeken zijn in de tabletmarkt, en dan vooral bij de goedkopere producten. Dat is alleszins een gebied waar we ons heel erg op zullen toeleggen.'

De Google-baas laat zich niet verleiden om namen te noemen, maar eigenlijk zegt hij dat de iPad van Apple niet de kloppen is in het topsegment, en Google zijn pijlen zal richten op de Kindle Fire. Die Android-tablet is voor 199 dollar in de VS te koop en domineert de onderkant van de markt.

Er circuleren al een tijd geruchten dat Google dit jaar nog met een eigen tabletwinkel gaat komen, waar ze onder meer een eigen Google-tablet (van Asus) zullen aanbieden voor een voordelige prijs.