Google splitst aandelen na uitstekend kwartaal
Foto: *
De Amerikaanse internetreus Google heeft een uitmuntend kwartaal achter de rug. De zoekrobot uit Mountain View rondde het eerste kwartaal af met een nettowinst van 2,9 miljard dollar (2,2 miljard euro) of 61 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijf zal ook een aandelensplitsing doorvoeren.

De winst was beter dan verwacht. De winst per aandeel exclusief bepaalde kosten kwam uit op 10,08 dollar, waar analisten gemiddeld 9,64 dollar vooropgesteld hadden. De totaalomzet steeg 24 procent tot 10,65 miljard dollar.

'Google heeft opnieuw een geweldig kwartaal achter de rug met 24 procent meer omzet op jaarbasis', aldus CEO Larry Page. De investeringen in Android, browser Chrome en Youtube rendeerden, klinkt het.

Aandelensplitsing

Het bedrijf uit Mountain View kondigde eveneens een splitsing van de aandelen aan, wat unaniem goedgekeurd werd door het bestuur. Het aandeel wordt in tweeën gesplitst, waarbij de aandeelhouders een tweede niet-stemgerechtigd aandeel krijgen. Google beschouwt de operatie als een dividend in aandelen. Het nieuwe aandeel zal op de technologiebeurs Nasdaq noteren. De aandeelhouders moeten het voorstel wel nog goedkeuren.