Logeren onder de sterren in een 'luchtbel'
Foto: Attrap'Rêves
In de mooie bossen van Bouches-du-Rhône huist het hotel Attrap' Rêves. Om optimaal van de natuur te kunnen genieten, worden gasten er verwelkomd in wat lijkt op een plastiek bel.

Pierre Stéphane ontwierp de transparante 'tenten' oorspronkelijk voor een kampeeravontuur dat geen grote impact heeft op de omgeving. Een zogenaamde BubbleTree heeft een diameter van vier meter en is drie meter hoog. Het materiaal zorgt tegelijk voor een goede ventilatie, maar ook dat het er niet te warm wordt onder de vlakke zon.

De tentjes worden ook gebruikt in een hotelconcept voor het stadje Allauch, op twaalf kilometer van Marseille. In de stijl van het hippe glamping, zijn deze tenten uitgerust met een comfortabel bed en andere meubels. U hoeft ook niet te improviseren voor een maaltijd, daarvoor is er een restaurant in de nabije omgeving. Het ontbijt wordt u 's morgens in een mandje gebracht.

Naast een jacuzzi stelt het hotel ook telescopen ter beschikking, om nog intenser te kunnen genieten van de sterren waaronder u slaapt. Douche en toilet zitten netjes weggestopt in een houten chaletje. Prijzen starten bij 109 euro per nacht.