Antwerps Kattendijkdok krijgt groots openluchtzwembad
Foto: King George
Antwerpen bereidt zich voor op een hete augustusmaand. In het Kattendijkdok op het Eilandje wordt dan een nieuw indrukwekkend openluchtzwembad geopend: de Badboot.

Het zwembadplatform, met uitzicht op het Museum aan de Stroom, zal in totaal 120 meter lang zijn en zal 600 mensen kunnen ontvangen. Naast een veertig meter lang zwembad, zijn er ook twee evenementenzalen en een ruim terras met restaurant, dat wordt uitgebaat door de topchefs van het bekende Antwerpse restaurant Fiskebar.

'De Badboot is een perfecte aanvulling op de bestaande stedelijke openluchtzwembaden in Antwerpen', vindt Maarten Dieryck van Stad Antwerpen. 'Er is een nijpend tekort aan waterplezier in open lucht. Dit project wordt de komende jaren ook de spil van de ontwikkeling van het Eilandje.'

Pas klaar in augustus

De Badboot wordt via een oude veerpont verbonden met de kade. De stuurhut van deze veerpont uit 1964 wordt omgebouwd tot cocktailbar. Het verplaatsbare zwembad blijft het hele jaar door toegankelijk en wordt in de winter getransformeerd tot een schaatsbaan. Bovendien zal het grote publiek er ook terechtkunnen voor verschillende evenementen en barbecues.

Eind september kondigde schepen voor Stadsontwikkeling Ludo Van Campenhout (N-VA) nog aan dat het zwembad in juli klaar zou liggen voor gebruik, maar de werkzaamheden kunnen helaas niet sneller. 'Normaal duurt het twee jaar om het project rond te krijgen. Nu wordt het gedaan in enkele maanden. We mogen blij zijn dat het tegen half augustus klaar geraakt', klinkt het bij Pieter peerlings van Sculp(IT), het architectenbureau dat de constructie ontwierp.