Beluister Nite People, het nieuwe album van Buscemi
Foto: buscemi
Bijna drie jaar na het zwoele en speelse ‘In Situ’’ is Buscemi terug met een nieuw studio album: ‘Nite People’ verschijnt op 16 april 2012, voorafgegaan door de dubbele A-kant single Secrets / 2.

Voor Nite People haalde Buscemi inspiratie uit het nachtleven waarin hij zich de voorbije 15 jaar als producer, dj en muzikant begaf. Nite People is dan ook een lofzang aan de nachtraven, observeert en dissecteert de nachtcultuur, het hedonisme en bijhorend escapisme.

 

Dirk Swartenbroekx: “De voorbije 15 jaar heb ik in het nachtleven een hele evolutie meegemaakt als DJ én als toeschouwer van unieke nachttaferelen. Gestart met vinyls op een podium voor 18/19-jarigen en nadien op de golf van evolutie en leeftijd meegesurft met de cd, computer & USB. De techniek werd beter, de feesten groter en het publiek veranderde.

 

Maar, opmerkelijk, na 15 jaar carrière sta ik nog altijd en steeds vaker opnieuw op een podium voor 18/19-jarigen, die waren slechts 3 jaar toen mijn eerste album uitkwam! En de cirkel is rond want Nite People komt ook weer uit op vinyl. Iets waar ik - als ancien - superblij mee ben.

 

 

In samenwerking met de online radiodienst WE7.be

Op ‘Nite People’ krijgt Dirk Swartenbroekx het gezelschap van getalenteerd volk zoals Luc Van Acker, Anna Domino, Jo Lemaire, Mr P, Kyoko Baertsoen (ex-Hooverphonic en ex-Lunascape), Assunta Mandaglio (Balaxy Orchestra), Lynn Verlayne en saxofonist Bobbi Suzuki uit Japan.

 

Nite People werd mede geproduced door de Portugees Henrique Marques.