Hier overleven miljonairs het einde der tijden
Foto: larry hall
Wil u het einde der tijden overleven en hebt u geld te veel? Dan moet u maar eens nadenken om een flatje te kopen in de ondergrondse 'Doomsday Shelter' in het Amerikaanse Kansas.

Uit vrees voor terroristische aanslagen, levensbedreigende epidemies en allesverwoestende meteorieten begon Larry Hall met de bouw van een 'Doomsday Shelter' in Kansas.

Hall wilde niets aan het toeval overlaten. Zijn ontwerp, een volledig ondergrondse constructie, moest op alle mogelijke rampen voorbereid zijn. Zo zal je door de drie meter dikke muren uit gewapend beton bijvoorbeeld niets voelen van een zware aardbeving in de omgeving.

De 'Doomsday Shelter' telt veertien verdiepingen, die voor de helft ingenomen worden door wooneenheden. Een ondergrondse boerderij zal zo'n zeventig mensen 'zo lang als nodig is' kunnen voorzien van eten en in een opslagplaats ligt voor vijf jaar aan droge voeding opgestapeld. Een gigantische tank met eigen filtersysteem zorgt voortdurend voor proper water.

Er is ook aan luxe gedacht, want de apocalypse overleef je in stijl. Zo zijn er een zwembad, een bibliotheek en een cinema in het gebouw.

De bovenste verdieping is volledig vrijgemaakt voor de security. De veiligheidsagenten zullen 'alles' mogen doen om niet-bevoegden buiten te houden. Als je niet betaalt, kom je er niet in.

Niet voor de minder bedeelden

Als u geïnteresseerd bent, moet u wel wat centen opzij staan hebben. Een plaatsje bemachtigen in de 'Doomsday Shelter' is niet goedkoop. Wie een hele verdieping voor zich alleen wil, betaalt 2 miljoen dollar (zo'n anderhalf miljoen euro). Als je genoegen neemt met een halve verdieping, betaal je logischerwijze maar de helft.

Tot dusver hebben al vier mensen een flat gekocht en lopen de onderhandelingen voor twee andere flats. Dat wil dus zeggen dat er nog maar twee appartementen over zijn. Maar niet getreurd: ontwerper Larry Hall, een van de vier die al een appartementje vastgelegd heeft, denkt al aan 'Doomsday Shelters' op andere locaties.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig