Het artikel dat woensdag in de krant Het Laatste Nieuws staat over Operatie Kelk, bevat niets meer dan opgewarmde kost. Dat zegt meester Fernand Keuleneer, de advocaat van kardinaal Danneels. In het artikel staat dat Danneels zeker 40 maal op de hoogte werd gebracht van seksueel misbruik binnen de Kerk maar daar niets tegen ondernam.
'De kardinaal formuleerde zijn antwoorden toen hij gehoord werd door de parlementaire commissie betreffende de behandeling van seksueel misbruik en dat verslag kan door iedereen worden geraadpleegd op de website van de Kamer', aldus Fernand Keuleneer. De advocaat laat verstaan dat de kardinaal aan zijn antwoorden van toen niets heeft toe te voegen. 
 
Volgens Keuleneer is het niet toevallig dat het artikel in Het Laatste Nieuws net nu verschijnt, een week nadat het Hof van Cassatie de huiszoekingen en inbeslagnames bij de kardinaal en in het aartsbisschoppelijk paleis definitief onwettelijk verklaarde. 
 
'Het valt mij ook opnieuw op dat in het artikel in Het Laatste Nieuws verwezen wordt naar ’bronnen dicht bij het onderzoek’, en dat er informatie gegeven wordt over de stand van het onderzoek, en wat ’het gerecht’ al dan niet zou hebben geconcludeerd', zegt meester Keuleneer nog.
 
'Wij zullen de onderzoeksrechter opnieuw verzoeken om na te gaan of er eens te meer sprake is van desinformatie en manipulatie van het onderzoek, en van schending van het onderzoeksgeheim', besluit de advocaat. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in