De Belgen in de Hel: het rapport
n Foto: FotoWeb
Hoe deden de Belgen het in de Hel van het Noorden? Tom Boonen was natuurlijk buiten categorie, onze andere landgenoten stonden allemaal in de schaduw van Tornado Tom.

Tom Boonen: hors catégorie

'De Bom van Balen' reed iedereen naar huis. Zat even in de rats toen Ballan en Flecha wegreden, maar kwam met de hulp van ploegmaats terug op kop. Maakte het daarna af met een ongeziene solo vanop 53 kilometer voor de meet. Alle verzamelde concurrenteie kon hem niet terughalen.

Guillaume Van Keirsbulck: kennismaking met de kasseien

Van Keirsbulck was één van de aanstichters van de vroege vlucht, reed een voorsprong van 4 minuten bij elkaar en kon terugblikken op een sterke Parijs-Roubaix als bliksemafleider voor zijn ploegmaats, tot een collega hem bij een val in het Bos met zich meesleurde. De Omega Pharma-Quick.Step-renner ging met een doodsmak neer en mocht alle ambities opbergen.

Stijn Vandenbergh: opgehouden door val

Vandenbergh toonde al langer zijn vorm in het voorjaar, deed in de aanvangsfase zijn werk voor kopman Boonen, maar werd opgehouden door een valpartij. Kwam daarna nooit meer terug in de spits van de wedstrijd.

Johan Vansummeren: willen maar niet kunnen

De winnaar van vorig jaar kreeg bij zijn ploeg een vrije rol en hield zich lange tijd gedeisd. Had tot op het moment suprême geen trap teveel gegeven, maar kon niet mee met Boonen toen die een bom gooide. Liet achteraf weten 'teleurgesteld te zijn, maar niet beter te kunnen.'

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in