Club Brugge laat kans liggen om leider te worden
Ernest Nfor zorgde voor de openingstreffer Foto: PN
Na het gelijkspel van Anderlecht tegen Standard, kon Club Brugge winnaar van het weekend worden. Mits winst tegen KV Kortrijk kon het alleen leider worden, met één punt meer dan Anderlecht. Club kon echter niet winnen in het Guldensporenstadion en komt dus op drie punten achter leider Anderlecht. Kortrijk wordt vierde in de stand na een 3-1 zege.

Na een fout van Jonathan Blondel op Steven Joseph-Monrose, kon Ernest Nfor op de daaropvolgende vrije trap de bal prachtig binnen trappen. De partij was amper vier minuten bezig. Slechts enkele minuten daarna liet Meunier zich te gemakkelijk aftroeven door Mulemo, die opnieuw Nfor vond voor doel. Zijn schot was echter te zwak om de Brugse doelman nogmaals te verslaan. Club probeerde af en toe er snel uit te komen, maar door een stroeflopend middenveld kon het te weinig tonen. Pas na een half uur kon Joseph Akpala op doel schieten, maar zijn schot werd in hoekschop geduwd. Net voor rust kon Kortrijk zijn dominantie verzilveren. Balverlies op het Brugse middenveld, waardoor Nfor Chavarria kon bedienen. Die kon via de paal de bal opnieuw binnen duwen. Club kwam voor de koffiepauze enkel nog in beeld door een fout van Donk op Dejaeghere. 

Penalty 

Club kwam beter en gretiger uit de kleedkamer, maar kon nauwelijks echt gevaarlijk zijn. Christoph Daum greep daarom in en wisselde Jonathan Blondel voor Björn Vleminckx en Thomas Meunier voor Carlos Bacca. De wissels staken het vuur(tje) aan de lont bij Brugge, maar toch was het even wachten tot daar een goeie kans uitvloeide. Voorzet van Refaelov op rechts, de kopbal van Vleminckx werd door Van Hout in hoekschop geduwd. Diezelfde Vleminckx vond enkele minuten later Carl Hoefkens, maar Van Hout was alweer aandachtig op diens schot. Handspel van Zukanovic in de grote rechthoek bracht Club echter opnieuw in de wedstrijd. Vazquez miste aanvankelijk de elfmeter, maar kon de aansluitingstreffer toch in de rebound scoren. Net toen Club op zoek ging naar de gelijkmaker, telde Chavarria op counter de Bruggelingen volledig uit.

Een onmondig Club Brugge liet de kans liggen om alleen leider te worden. Kortrijk wordt vierde in de stand en neemt het in de volgende wedstrijd op tegen Racing Genk. Club Brugge gaat op bezoek bij Standard. 

Klassement:

1.Anderlecht 36
2.Club Brugge 34
3.AA Gent 31
4.Kortrijk 27
5.Standard 27
6.Genk 26