Brits olympisch comité is 'op alles voorbereid' na incident tijdens bootrace
Foto: EPA
De voorzitter van de British Olympic Association (BOA) Colin Moynihan benadrukte zondag het gevaar van incidenten op de Olympische Spelen. In de roeirace tussen Oxford en Cambridge zwom zaterdag een man in het water van de Thames, waarop de race werd stilgelegd.

'Dergelijke scenario's kunnen op elk ogenblik voorvallen, we moeten op alles voorbereid zijn', benadrukte Maynihan op de BBC. 'De overheid zal vanaf de eerste dag alles nauwlettend in het oog houden. Daarnaast zal er nauw samengewerkt worden met het London Organising Committee (LOCOG). We houden rekening met alle mogelijke scenario's, meer kunnen we echt niet doen. Een nulrisico is niet haalbaar als je het voor de toeschouwers interessant wil houden', voegde Maynihan eraan toe.

 

Zaterdag werd de mythische Rowing Regatta onderbroken nadat een demonstrant tussen de boten ging zwemmen in de Thames. De man werd ei zo na geraakt door de deelnemende roeiers.

De 158e editie werd stopgezet na een half uur. Trenton Oldfield, de 35-jarige demonstrant, werd beboet voor het verstoren van de openbare orde. Het voorval benadrukt volgens de organisatoren dat het een gigantische uitdaging is om de Olympische Spelen in Londen zonder incidenten te laten verlopen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in