'Verdachte heeft spijt van zijn daad'
Foto: Photo News
De vermoedelijke dader van de agressie die zaterdag het leven kostte aan een supervisor van de MIVB, had niet de intentie om het slachtoffer te doden. Hij heeft zijn spijt uitgedrukt over de feiten. Dat hebben zijn advocaten zondag meegedeeld.

De raadsheren van de verdachte, David Ribant en Laurent Kennes, hebben hun versie gegeven over de omstandigheden waarin het dodelijke incident van zaterdagmorgen zich voordeed.

'Een vriend van onze cliënt was in aanrijding geraakt met een bus. Hij werd gewond weggevoerd met een ziekenwagen. Geïnformeerd over de gebeurtenis, kwam onze cliënt samen met een andere vriend aan op de plaats van het ongeval, voor het vertrek van de ziekenwagen. Onze cliënt mocht zijn gewonde vriend niet begeleiden in de ziekenwagen', schrijven de advocaten in een mededeling.

Ze benadrukken dat de verdachte maar één slag heeft uitgedeeld aan het slachtoffer. 'In een context waarover de autoriteiten zich nog dienen uit te spreken, heeft onze cliënt een vuistslag uitgedeeld op het gezicht van de supervisor', luidt het.

De man kon zich niet inbeelden dat zijn slag dergelijke gevolgen zou hebben en is diep geschokt door de dood van het slachtoffer, aldus de advocaten. Hij zou ook zijn spijt betuigd hebben aan de politie. 'Ik wil hieraan toevoegen dat ik denk aan de familie en aan het leven dat is verdwenen (...) Ik heb spijt van mijn daad en ik had nooit gedacht dat dit zou gebeuren.'