Onze landgenoten Kenny De Ketele en Gijs Van Hoecke hebben op het wereldkampioenschap baanwielrennen in Melbourne het goud gepakt in de ploegkoers.

De Belgen haalden het na een wedstrijd over 50 km (10 sprints) met 24 punten voor de Britten Ben Swift en Geraint Thomas (18 punten). De Australische tweevoudige titelverdedigers Cameron Meyer en Leigh Howard (11 punten) moesten genoegen nemen met brons.

Australische druk

Onze landgenoten slaagden erin de derde, de zesde, de zevende en de negende spurt te winnen en zo puntenvoordeel te halen op hun rivalen. Maar daarmee was de buit niet binnen. Een dag nadat Cameron Meyer Kenny De Ketele al een pad in de korf gezet had in de puntenkoers, probeerde hij dat ook met zijn ploegmakker Leigh Howard. De Australiërs probeerden luid aangemoedigd door hun publiek een winstronde te pakken maar slaagden daar niet in. In de laatste vijftien ronden probeerden de Nederlanders Schep en Stroetinga ook nog een ronde te pakken maar De Ketele en Van Hoecke hielden het hoofd koel en pakten de volle buit mee.

Derde Belgische medaille

De 26-jarige De Ketele was zaterdag al goed voor brons in de puntenkoers. Voor België is het de derde medaille. Vrijdag haalde Kelly Druyts brons in de scratch.

De Ketele en Van Hoecke treden in de voetsporen van Etienne De Wilde en Matthew Gilmore. Die werden in 1998 wereldkampioen ploegkoers in Bordeaux.

 

 

WK baanwielrennen - Ploegkoers (m): uitslag
1. Kenny De Ketele-Gijs Van Hoecke 24 punten
2. Swift-Thomas (GBr) 18
3. Howard-Meyer (Aus) 11
4. Graf-Müller (Oos) 10
5. Mora-Torres (Spa) 7
6. Ershov-Kaykov (Rus) 6
7. Schep-Stroetinga (Ned) 5
8. Blaha-Hacecky (Tsj) 4

op 1 ronde:
9. Brisse-Coquard (Fra) 4
10. Ciccone-Bertazzo (Ita) 3
11. Archbold-Ryan (NZe) 1
12. Marvulli-Thiery (Zwi) 0

op 2 ronden:
13. Bommeel-Liss (Dui) 14
14. Hansen-Ranneries (Den) 2

Opgegeven:

Choi Ki-Kwok Ho (Hkn) en Gatskiy-Zakharov (Kaz)

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in