Léonard verwijst naar verdriet ouders busongeval
Foto: belga
Aartsbisschop André-Joseph Léonard heeft zondag tijdens de paasmis in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal het verdriet aangehaald van de ouders van de verongelukte kinderen van het busongeval in het Zwitserse Sierre.

Hij verbond in zijn homilie de verrijzenis van Jezus aan het verdriet van de ouders. "Ja, we durven hopen dat ze de gezichten van hun kinderen opnieuw zullen zien."

"Het verdriet van de ouders die een kind verloren door het busongeluk in Sierre is, in zeker opzicht, ontroostbaar. Hier op aarde zullen ze immers nooit meer het gezicht van hun kind zien. En dat geldt voor al onze overledenen", zei de kerkleider.

"Maar, dankzij de verrezen Jezus, ’de eerstgeborenen uit de doden’, zoals Paulus schrijft, durven we hopen, samen met de ouders van deze kinderen of in hun plaats, als het licht van het geloof hun hart nog niet heeft verlicht. Ja, we durven hopen dat ze de gezichten van hun kinderen opnieuw zullen zien. En ze zullen ze weerzien. Anders is het voor niets, is het tevergeefs dat Jezus opgestaan is uit de doden."

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in