De vermoedelijke dader van de agressie die zaterdag het leven kostte aan een supervisor van de MIVB, heeft zichzelf zaterdag aangegeven bij de politie, zo meldt het Brusselse parket zondag. De man is zondag aangehouden voor slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder de intentie te doden.

De verdachte zegt dat hij slechts één enkele vuistslag heeft uitgedeeld aan de MIVB-medewerker, iets wat ook door verschillende getuigen wordt verklaard.

De 28-jarige man heeft ook aangegeven dat hij de avond voor de feiten gedronken heeft. Het parket wacht nu de resultaten van een toxicologisch onderzoek af.

De identiteit en de nationaliteit van de verdachte werd niet meegedeeld door het parket. Wel werd meegedeeld dat de verdachte, in tegenstelling tot wat eerder in de media is verschenen, bij het gerecht enkel bekendstaat wegens verkeersovertredingen, en dus niet wegens drugsfeiten.

De controleur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB werd gisteren doodgeslagen toen hij vaststellingen deed van een verkeersongeval tussen een bus en een auto. De man werd belaagd door een vriend van de bestuurder van de auto. 'De collega's die ter plaatse kwamen, konden hem pas aan de hand van zijn identiteitspapieren identificeren. Zo erg was hij toegetakeld', zegt vakbondsman Christian Ecker (VSOA).

'Geen onbekende voor het gerecht'

 De man die zaterdag de dodelijke klappen uitdeelde aan de MIVB-medewerker, is geen onbekende voor het gerecht. Dat bevestigde de Brusselse procureur des konings Bruno Bulthé zondag op de VRT-radio.

"Die man was gekend bij het gerecht", zei Bulthé zonder verdere commentaar. Bulthé bevestigde nog dat de bestuurder van de auto die de bus aangereden heeft, gedronken had.

Openbaar vervoer ligt nog altijd stil

Intussen ligt het Brusselse openbaar vervoer al zeker stil tot een ontmoeting van de vakbonden met minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet. Die ontmoeting is maandagnamiddag gepland.

Ook op de radio hoopte Brussels minister van Vervoer Brigitte Grouwels dat de bussen, trams en metro zo snel mogelijk weer uitrijden in de hoofdstad. "Heel veel mensen in Brussel hangen af van het openbaar vervoer voor hun verplaatsing. Ik had graag aan het MIVB-personeel gevraagd om te overwegen op een andere manier uiting te geven aan hun bezorgdheid, woede en verdriet."

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in